МЗС України ще не отримало від російської сторони оригіналів документів про припинення дії угод про перебування Чорноморського флоту РФ у Криму.

Про це повідомив на засіданні прес-клубу директор першого територіального департаменту МЗС України Микола Дорошенко.

«Оригіналів цих документів ми ще не отримали», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

За словами Дорошенка, МЗС готує юридичну відповідь й обґрунтування позиції України щодо цього питання, яка буде доведена російській стороні найближчим часом.

Він зазначив, що 28 березня МЗС отримало електронну версію ноти МЗС Російської Федерації, однак оригіналу цієї ноти немає. «2 квітня також надійшла факсова версія ноти від Російської Федерації про те, що вони припинили дію угод. Формулювання різні - спочатку денонсація, а тут припинення дії угод», - сказав Дорошенко.

За його словами, щодо виведення техніки російська сторона зазначила в ноті, що пропонує розпочати консультації щодо цього питання. «Наскільки мені відомо, фахівці Міністерства оборони вже працюють з відповідними службами у визначенні схем та правил виведення техніки», - додав Дорошенко.

Нагадаємо, 2 квітня президент РФ Володимир Путін підписав закон про припинення дії чотирьох російсько-українських угод щодо Чорноморського флоту РФ.

3 квітня в МЗС РФ заявили, що спрямували посольству України в Москві ноту про набуття чинності 2 квітня 2014 року Федерального закону «Про припинення дії угод щодо перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252