Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Україна має знайти кошти для розрахунків з РФ за борги щодо газу, а також здійснювати поточні платежі, інакше співпраця в такій галузі здійснюватися не може.

«Нехай наші українські партнери шукають необхідні фінанси для того, щоб розплатитися з боргами і сплачувати поточні платежі, тому що по-іншому співпраця у цій сфері, як і в інших сферах, здійснюватися не може», - сказав Медведєв на зустрічі з головою ВАТ «Газпром» Міллером.

Він додав: «Це повинні розуміти всі, це повинні розуміти люди, які ухвалюють зараз, у цей момент, в Україні всі необхідні рішення», передає «Інтерфакс».

Нагадаємо, ціна на газ для України до квітня 2014 року становитиме 485 доларів за 1 тис. кубометрів.

Раніше міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан заявив, що Україна не планує в другому кварталі платити за постачання російського газу понад 387 доларів за 1 тис. куб м, що є розрахунковою ціною з урахуванням «харківських угод» від 2010 року.

Як відомо, у квітні 2010 року Росія і Україна підписали в Харкові угоду, що продовжує перебування Чорноморського флоту РФ в Україні після 2017 року на 25 років. В обмін Київ отримав знижку на російський газ у розмірі 100 доларів за тисячу кубометрів, що надавалася за рахунок обнулення мита на експорт газу.

2 квітня президент РФ Володимир Путін підписав закон про припинення дії чотирьох російсько-українських угод щодо Чорноморського флоту РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238