17 громадян були вбиті на вулиці Інститутській біля Жовтневого палацу під час протистояння з правоохоронцями.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час прес-конференції про попередні результати розслідування масової загибелі людей у Києві 18-20 лютого 2014 року.

«У стрілянині на вулиці Інститутській з боку Жовтневого палацу... загинули, за нашими підрахунками, 17 осіб», - сказав Аваков, повідомляє «УНІАН».

Він додав, що на Інститутській з боку Жовтневого працювала спецрота «Беркута» з жовтими пов'язками на рукавах під керівництвом майора Дмитра Садовника.

«Нами встановлені всі особи, які брали участь у цій операції. Ступінь причетності кожного з бійців спецроти встановлюється», - зазначив міністр.

Аваков також розповів, що розслідування у справі снайперів на Інститутській було розділене на декілька частин, і слідство вже встановило особи підозрюваних і зброю вбивства учасників акції протесту.

«Перша частина - це розслідування вбивств, скоєних снайперами, друга - це вбивства від прямої стрільби... швидше за все, від рук правоохоронців, третя - це загибель від рук «тітушок» і четверта - обставини, за яких загинули правоохоронці», - сказав міністр.

Нагадаємо, 20 лютого в центрі Києва силовики застосували зброю проти мітингувальників.

Згідно з оперативними даними, з 30 листопада 2013 року кількість жертв протистояння в Україні становить 103 людини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284