12 колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут» затримано за підозрою в причетності до вбивства мітингувальників у центрі Києва 20 лютого, повідомив керівник прес-служби Генеральної прокуратури України Василь Зоря.

«12 осіб затримані», - сказав Зоря.

Він наголосив, що серед затриманих - командир так званої «чорної роти» «Беркута», який видавав вогнепальну зброю для відстрілу демонстрантів, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, раніше виконувач обов'язків генерального прокурора України Олег Махніцький заявив, що у вбивстві демонстрантів 20 лютого підозрюються бійці так званої «чорної роти» «Беркута», яка призначалася для спецоперацій».

У свою чергу заступник генпрокурора Олексій Баганець пояснив: «Беркут» вогнепальної зброї не отримував, у тому числі київський. Тільки отримувала (вогнепальну зброю. - Ред.) спеціальна рота. Їхнім завданням було, так вони зараз пояснюють, але ми їм до кінця не віримо, відстрілюватися від мітингувальників, які наступали, і дати можливість основним силам «Беркута», які були беззбройні, мали лише спецзасоби, відступити по вулиці Інститутській в район Банкової».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

438