Випускники шкіл Криму цього року отримають російські атестати, але за бажанням батьків зможуть отримати й атестати українського зразка.

Як повідомив на прес-конференції голова комісії Державної ради Криму з питань освіти, науки, у справах молоді та спорту Валерій Косарєв, питання отримання українського атестату вирішиться, якщо Україна не вередуватиме».

«Поки ми ведемо переговори з Києвом, якщо вони, м'яко скажемо, не будуть вередувати, то, безумовно, той, хто побажає отримати, отримає й атестати українського зразка», - сказав він, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

За словами Косарєва, для того щоб вступити до вищого навчального закладу, випускникам буде запропоновано на вибір три форми складання іспиту: зовнішнє незалежне оцінювання, ЄДІ і профільний іспит. Крім того, він зазначив, що значно збільшиться квота місць для кримських випускників у російських вишах. «Якщо раніше вона не перевищувала 100, то зараз збільшиться в десятки разів», - сказав він.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України гарантує, що абітурієнти з Автономної Республіки Крим матимуть можливість у 2014 році пройти зовнішнє незалежне оцінювання, і на підставі цього вступати до вищих навчальних закладів України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253