Міністерство закордонних справ Російської Федерації заявляє, що перспективи розвитку російсько-української співпраці, в тому числі в економічній сфері, будуть багато в чому залежати від тих дій, які зробить Україна у своїй зовнішній політиці. Про це йдеться в коментарі МЗС Росії у зв'язку із заявами в.о. Президента України Олександра Турчинова.

«У Києві повинні розуміти, що подальші перспективи розвитку російсько-української співпраці, в тому числі в економічній сфері, будуть багато в чому залежати від тих дій, які зробить Україна у своїй зовнішній політиці», - йдеться в коментарі.

МЗС РФ нагадує, що в 2010 році Україна ухвалила закон про основи зовнішньої політики, яким передбачається позаблоковий статус України.

У російському зовнішньополітичному відомстві заявляють, що між Росією і Україною підписано декларацію про зміст стратегічного партнерства, де також згадується позаблоковий статус Української держави.

«Нагадаємо, що тема євроатлантичної інтеграції України активно обговорювалася в часи президентства Віктора Ющенка. До чого це призвело - добре відомо. Це призвело до заморожування російсько-українських політичних контактів, «до болю» у відносинах між НАТО і Росією, а також, що, мабуть, найнебезпечніше, до поглиблення розколу в українському суспільстві, більшість якого аж ніяк не підтримує ідею вступу України у військовий блок НАТО», - вважають у МЗС РФ.


Як раніше повідомляв ForUm, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що ні Росія, ні США не можуть нав'язати ніяких планів Україні.

Міністерство закордонних справ України заявляє, що повчальний та ультимативний тон заяв Лаврова свідчить про те, що як справжньому агресорові Росії зовсім не потрібно ніякого врегулювання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

309