У Севастополі в перехідний період судочинство призупинено на час навчання норм російського законодавства й отримання російських паспортів.

Про це на прес-конференції заявила виконувач обов'язків заступника начальника управління судового департаменту при Верховному Суді Російської Федерації в місті Севастополі Тетяна Рибцова.

«У перехідний період судді проходять навчання. Їм читають лекції судді Верховного Суду Російської Федерації. Лекції щоденні і проходять в місті Сімферополі. Судді вивчають кримінальне та цивільне право Російської Федерації», - розповіла в.о. заступника начальника управління, повідомляють «Українські новини».

За її словами, суди Севастополя розглядають тільки клопотання Управління Міністерства закордонних справ РФ по місту Севастополю про запобіжний захід правопорушникам.

Співробітник департаменту не змогла відповісти на запитання, куди прямують і чи просуваються раніше подані касаційні скарги.

Раніше голова Ради суддів Василь Онопенко заявив про бажання 5-10% суддів, які працюють у Криму, продовжити роботу в інших регіонах України.

Вища кваліфікаційна комісія суддів заявляє про бажання 19 суддів перевестися з судів Криму до судів інших регіонів України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182