Верховна Рада відмовилася дозволити громадським організаціям спрямовувати спостерігачів на місцеві вибори.

За ухвалення відповідного законопроекту №2664 в цілому проголосувало 208 депутатів.

Цим документом передбачалося встановити, що парламент зобов'язаний призначати дату позачергових виборів не пізніше ніж через 60 днів з моменту дострокового припинення повноважень місцевих рад або мерів міст.

Також пропонувалося встановити, що до складу територіальних виборчих комісій можуть входити представники тих парламентських партій, які створили фракції на першій сесії Ради поточного скликання (за наявною редакцією закону, передбачається, що в цьому процесі можуть брати участь представники тих партій, які входили до складу виборчих блоків).

Крім того, документом була передбачена норма про те, що виборчий процес у рамках виборів до місцевих органів влади, підготовка до референдуму і процес з виборів президента можуть проходити одночасно, передають «Українські новини».

Разом із тим для виборів, які проходять одночасно пропонувалося використовувати єдині виборчі комісії, замість створення паралельних виборчкомів.

Також законопроектом було передбачено, що помилки і неточності, виявлені у поданих кандидатами на реєстрацію документах, підлягають виправленню і не є підставою для відмови в їх реєстрації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229