Україні та Європейському Союзу ще потрібно обговорити економічну частину Угоди про асоціацію, щоб компенсувати економічні втрати нашої країни. Про це кореспонденту Forum'у повідомила соціолог,директор фонду Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

«Що стосується економічної частини Угоди, то й раніше були очевидні деякі її складнощі. Її ще треба обговорити Україні та ЄС. Не підписали її на прохання української сторони, тому що там є деякі проблеми. Але і політична частина була підписана не вся. Її збиралися взагалі-то підписувати після президентських виборів. А те, що підписали, - це якийсь аванс Україні», - сказала Бекешкіна.

Також вона зазначила, що мінятися умови Угоди вже не будуть.

«Жодні зміни в Угоду вже вноситися не можуть. Механізми впровадження ще можуть доопрацьовуватися. Особливо в частині економічних втрат, які будуть в України. Потрібно розробити компенсації для України. А щось міняти масштабне вже не будуть. Адже документ парафований всіма країнами Європейського Союзу, тому будь-які зміни потребуватимуть нового парафування», - пояснила вона.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152