Контроль громадян, транспортних засобів та вантажів на кордоні з Молдовою у межах Придністровської Молдавської Республіки здійснюється посилено, проте ніяких перешкод або обмежень у перетині кордону не вводилося.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, коментуючи заяви посадових осіб з Російської Федерації про нібито повну блокаду невизнаної Придністровської Молдовської Республіки, в тому числі, українськими прикордонниками.

«Такі заяви містять відверто неправдиву інформацію, метою яких є дезінформація населення, в першу чергу Російської Федерації, про події в Україні й у перспективі сприяти подальшій дестабілізації ситуації в південних регіонах країни», - вважають у відомстві.

За даними Держприкордонслужби, у березні відзначається зниження на 30% пасажиропотоку і на 26% транспортних засобів на ділянці кордону з ПМР порівняно з березнем минулого року. Всього кордон перетнули майже 250 тисяч осіб та 70 тисяч транспортних засобів.

«Детальний аналіз громадянства осіб, які перетинали кордон з Молдовою на ділянці ПМР, дозволяє стверджувати, що зменшення пасажиропотоку відбулося переважно за рахунок громадян України. Протягом місяця на 34% менше наших співвітчизників прослідувало до ПМР і назад, ніж у березні минулого року. Кількість громадян РФ зменшилася лише на 12%», - йдеться в повідомленні.

У той же час на цій ділянці за вказаний період відмовлено у пропуску 293 особам, що на 26% більше, ніж у березні 2013-го (232 особи). Основними причинами непропусків були непідтверджена мета поїздки та відсутність достатнього фінансового забезпечення для перебування на території України.

Динаміка перетину державного кордону вантажним транспортом та автобусами в березні також зменшилася на 23% і склала понад 11 тисяч вантажівок і 3,5 тисячі автобусів. Фактів затримання або непропуску транспортних засобів з вантажами для Придністровського регіону Республіки Молдова не було.

«Таким чином, немає ніяких фактів, які б підтверджували блокаду невизнаної ПМР і створення додаткових обмежень у перетинанні кордону для осіб, транспортних засобів та вантажів», - заявили в Держприкордонслужбі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

335