У МЗС Росії заявляють, що готові обговорювати з Україною правові, фінансові, майнові питання після денонсації угод щодо Чорноморського флоту РФ.

Про це сказав статс-секретар - заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін, представляючи законопроект про денонсацію угод щодо ЧФ РФ з Україною в Держдумі.

«Не виключаємо, що у зв'язку з одностороннім припиненням РФ цих договорів можуть і, швидше за все, виникатимуть правові, фінансові, майнові та інші питання, які потребують врегулювання з української сторони. Ми будемо готові (обговорювати) з урядом України, який, як ми сподіваємося, буде сформований демократичним, конституційним шляхом», - цитує Карасіна «УНІАН».

«Обставини, в яких ці договори укладалися і які складали істотну підставу згоди сторін на їх обов'язковість, зазнали суттєвих змін, що призвело до безповоротної втрати цими договорами їх предмета, неможливості їх виконання», - сказав Карасін.

Нагадаємо, в Криму на сьогодні знаходиться 57,8 тис. об'єктів державної власності, повідомили у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради з питань приватизації з посиланням на дані Єдиного реєстру державної власності.

Росія починає процес денонсації низки двосторонніх українсько-російських документів, зокрема угоди між РФ і Україною про параметри розділу Чорноморського флоту, а також про статус та умови перебування ЧФ.

21 березня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доповів президентові РФ Володимиру Путіну про те, що «харківські угоди» між РФ та Україною підлягають денонсації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

406