Вилучені у Криму представниками Федеральної міграційної служба Росії незаповнені бланки українських паспортів можуть бути використані російською стороною для підготовки провокацій. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Він повідомив, що за наявною інформацією, 27-29 березня представники ФМС РФ вилучили з усіх паспортних відділень МВС України в АРК незаповнені бланки паспортів громадян України, в тому числі закордонні.

Перебийніс зазначив, що ці бланки готуються до відправки в Федеральну службу безпеки РФ у Москві. «Викликає серйозну стурбованість інформація, що незаповнені бланки, які вилучені на території АРК, ФСБ РФ плануються використовувати для підготовки провокацій у південно-східних областях України напередодні президентських виборів 25 травня», - підсумував він.

Як повідомляв ForUm, перший заступник голови Державної міграційної служби Віктор Шейбут заявив, що інформація про викрадення на території Криму бланків паспортів громадянина України не відповідає дійсності.

Раніше начальник Держприкордонслужби Микола Литвин заявив, що група провокаторів мала намір використовувати вкрадені у Криму бланки українських паспортів.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

424