З 1 квітня в Україні прогнозується похолодання до 5-10 градусів тепла, вдень 1-5 градусів нижче нуля у нічний період, а 3-4 квітня пройдуть інтенсивні дощі зі снігом, повідомив у ході брифінгу директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

За його словами, вже з завтрашнього дня в Україну почне заходити холодний циклон, у зв'язку з чим почнеться зниження температури, яке триватиме до 7 квітня.

«Що стосується опадів, то завтра ми їх очікуємо на північному сході і сході країни у вигляді дощу з мокрим снігом. 2 квітня опади припиняться зовсім, а 3 квітня зона опадів з'явиться в західних областях - це невеликі та помірні дощі. Протягом 4 квітня зона опадів переміститься через всю територію України. Таким чином, у більшості регіонів пройдуть досить інтенсивні дощі, які будуть надзвичайно корисні для розвитку посіяних сільськогосподарських культур», - повідомив Кульбіда.

Він зазначив, що найменше дощів очікується на крайній півночі та на півдні країни - Житомирська, Київська, Чернігівська області, а також Крим, передає прес-служба відомства.

Кульбіда повідомив, що з 8 по 10 квітня очікується досить швидке потепління - до 15-20 градусів, на півдні - до 25 градусів.

Він очікує, що літо цього року буде спекотним - до 30-35 градусів. Щодо опадів, то, за його словами, рано давати прогнози. Водночас Кульбіда зазначив, що літо очікується рано, пожежонебезпечний період у регіонах України почнеться вже наприкінці квітня - початку травня. За його словами, можна буде очікувати вже у цей період 4-5-й клас пожежонебезпеки.

Також Кульбіда сказав, що для хорошого врожаю цього року на сьогодні «все складається найкращим чином».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

506