В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця повідомив, що російська сторона багато зусиль доклала для того, щоб просувати свої інтереси в Європі.

«Чого я не очікував - це того, що Росія настільки пустила коріння в Європі. Це просто масштабно, потужно, і нам усім знадобиться багато часу для того, щоб викорінити ці корупційні схеми, які Росія запровадила в Європі. На це піде часу - на те, щоб переконувати і бізнес, і політиків, громадських діячів та експертів у тому, що Росія це робила для того, щоб просувати свої інтереси, а не для добра тих чи інших проблем», - сказав він на прес-конференції в суботу у Києві.

Крім того, він висловив думку, що російська сторона починає розуміти той факт, що вона опинилася в ізоляції, передає «Інтерфакс-Україна».

«І така політика Москви на міжнародній арені, вона не призводить до вирішення проблем - ні в контексті вирішення конфлікту між Україною і Росією, ні вирішення проблем, які існують в Росії», - сказав він.

На думку в.о. голови МЗС, російське керівництво починає розуміти, що заяви, які звучать на різних міжнародних форумах, перетворюються у конкретні дії.

«Вони (дії - Ред.) можуть мати дуже негативні наслідки на економіку Росії і на ситуацію в самій Росії. Тому я думаю, що зараз відбувається своєрідне усвідомлення російською стороною того, що їм потрібно змінювати політику. Тому російська сторона і намагається вносити свої пропозиції», - сказав Дещиця.

Нагадаємо, Генеральна асамблея ООН більшістю голосів підтримала резолюцію щодо територіальної цілісності України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

973