Україна вийде загартованою і сильною, зробивши важливі висновки з однієї із найскладніших у її новітній історії кризи, пов'язаної з агресією Росії в Криму. Про це заявив виконувач обов'язків міністра оборони України генерал-полковник Михайло Коваль, повідомляє прес-служба оборонного відомства.

«Події в Криму - дуже серйозне випробування і для Української держави, і для її Збройних сил. Ми докладаємо всіх зусиль для його подолання», - підкреслив він.

За словами Коваля, кримська криза звернула справедливу увагу влади і громадськості до наявного стану української армії. Він підкреслив, що нове керівництво України почало вирішувати дуже великий спектр питань, пов'язаних зі Збройними силами.

«Криза дала своєрідний поштовх для розвитку Збройних сил України», - зазначив він.

Крім того, керівник оборонного відомства однозначно висловився про готовність ЗС України дати відсіч у разі вторгнення російських військ на материкову Україну.

«Українські військові завжди готові дати відсіч агресорові», - підкреслив генерал-полковник.

Як повідомляв ForUm, у вівторок, 25 березня, Верховна Рада підтримала постанову про призначення Михайла Коваля на посаду в.о. міністра оборони. Перед цим ВР з другої спроби відправила Тенюха у відставку із зазначеної посади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

812