Росія не бачить в Україні ворога і націлена на вибудовування дружніх відносин. Про це заявив посол РФ в Білорусі Олександр Суріков журналістам в четвер у Мінську.

Він також наголосив, що події в Україні уповільнили процес зближення ринків Євросоюзу і Митного союзу, до якого входять Росія, Білорусь і Казахстан.

«Ми все-таки розраховували на більш органічне поєднання з Європейським союзом і спроби монтажу ринку від Лісабона до Далекого Сходу», - сказав він.

При цьому дипломат зазначив, що цей процес сповільнився після подій в Україні. «Український сюжет вносить свої акценти, але я думаю, що ця тема скоро вичерпається», - сказав він, повідомляє РІА «Новости».

Суріков підкреслив, що російська сторона «не бачить в Україні ворога і націлена на вибудовування дружніх відносин».

«Звичайно, нас хвилює ситуація, коли влада прийшла на багнетах націоналістичного спрямування, спрямування сучасного нацизму в українському виконанні. Але я думаю, що ця ситуація потребує подальшого нормального осмислення», - підсумував посол.

Як повідомляв ForUm, заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський заявив, що найближчими днями може відбутися нова зустріч міністрів закордонних справ України і Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

693