Народний депутат від «УДАРу» Сергій Куніцин подав у відставку з посади постійного представника Президента в Криму. Про це Куніцин заявив в ефірі передачі «Шустер LIVE».

За словами Куніцина, він подав у відставку «через беззубість влади» в питанні захисту українських військовослужбовців у Криму.

«Наші командири фактично перебувають у полоні. Над ними знущаються і чинять свавілля. Для нас, як для влади, беззуба реакція на такі події - ганьба. Тільки сьогодні (24 березня. - Ред.) підписаний указ про виведення військ із Криму. Завтра там уже не буде кого виводити! Щодня наших військових захоплюють у полон, а ми проводимо якісь наради, засідання. Це просто сором, що ми так поводимося і дозволяємо знущатися над нашими людьми», - зазначив Куніцин, повідомляє «УНІАН».

Він підкреслив, що після відвідин Криму звернувся до в.о. Президента Олександра Турчинова, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та в.о. міністра оборони Ігоря Тенюха з проханням утримати Крим.

«Ще до проведення так званого референдуму я запропонував ухвалити в першому читанні закон про мови, надати економічні повноваження відповідно до Конституції 1992 року, підготувати указ про створення особливої економічної зони», - зазначив депутат.

«Я говорив, що давайте вирішувати питання з виведенням військ. Але через цю беззубість я прийняв рішення подати у відставку. Мені соромно за все це. Я готовий працювати й надалі як депутат, афганець, але я не можу дивитися на цю ганьбу. Це вже просто крик душі. Так просто не можна», - заявив Куніцин.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 лютого виконувач обов'язків Президента України Олександр Турчинов прийняв відставку постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Віктора Плакіди і призначив на цю посаду Сергія Куніцина.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

509