Росія не має наміру використовувати військову силу в східних та південних областях України. Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у ході зустрічі зі своїм українським колегою Андрієм Дещицею, яка відбулася вчора, 24 березня, в рамках Саміту з питань ядерної безпеки 2014 у Гаазі, повідомили Forum'у в Департаменті інформаційної політики МЗС.

Сторони обмінялися позиціями та оцінками нинішньої кризи в українсько-російських відносинах і російської агресії в Криму.

Зокрема Дещиця висловив протест щодо рішення російської сторони про анексію території Криму і запевнив, що Україна продовжує розглядати Крим як невід'ємну частину своєї території.

Сторонами була досягнута домовленість про недопущення подальшої ескалації ситуації в Криму, а також у східних та південних областях України, яка могла б призвести до людських жертв.

Зі свого боку Лавров запевнив, що Росія не має наміру використовувати військову силу в східних та південних областях України.

Крім того, сторони домовилися про проведення екстрених консультацій на рівні міністерств закордонних справ та міністерств оборони двох країн.

Як повідомляв ForUm, раніше Лавров заявив, що Росія ніяких планів вторгнення на південний схід України не має і не може мати.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що спроба анексії східних областей отримає гідну відповідь, у тому числі і військову.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

595