Міноборони констатує, що близько 50% особового складу військовослужбовців Збройних сил України у не визнаній Україною Республіці Крим перейшли на бік російських військових.

Про це на брифінгу сказав заступник начальника Головного командного центру Олександр Розмазнін.

«У кількісному складі 50 на 50. Тобто близько 50 відсотків перейшло», - повідомив він, відповідаючи на запитання про кількість українських військовослужбовців, які перейшли на бік Росії.

У той же час Розмазнін зазначив, що в Криму ще залишаються не захоплені українські військові частини, при цьому він не повідомив, де вони перебувають, передають «Українські новини».

Крім того, Міноборони зазначає, що 3 українські кораблі, заблоковані в озері Донузлав, залишаються вірними присязі України.

Розмазнін наголосив, що вивести ці кораблі у відкрите море неможливо, але і варіант їх затоплення Міноборони не розглядає.

Нагадаємо, Рада національної безпеки та оборони України доручила Міністерству оборони провести передислокацію військових підрозділів, що перебувають у Криму.

Нагадаємо, 23 березня в.о. міністра оборони України Ігор Тенюх заявив, що рішення про виведення деяких військових частин з Криму буде прийнято найближчим часом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

782