Україна оцінює дії російської сторони проти Військово-морських сил України як піратське захоплення. Про це в ході брифінгу, як передає кореспондент Forum'у, заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Російськими військовими тривають агресивні дії з блокуванням і захопленням військових частин Збройних сил України в Автономній Республіці Крим. Ми стали свідками захоплення з боку озброєних людей, в тому числі за участю російських військовослужбовців, кораблів Військово-морських сил України на території АР Крим. Такі дії з російського боку важко оцінити якось інакше як піратське захоплення», - сказав він.

Спікер повідомив, що чисельність угрупування збройних сил Російської Федерації на території АР Крим перевищила 22 тисячі військовослужбовців. Крім того, російською стороною продовжується формування організованих груп для відправки в південні та східні території України з метою дестабілізації ситуації.

Він також повідомив, що в прикордонних областях України та Росії відзначається висока концентрація Російський військ та їх активне переміщення.

Перебийніс резюмував, що з Криму в південні та східні області відправляються колишні співробітники внутрішніх військ МВС України для налагодження взаємодії з місцевими проросійськими організаціями та здійснення провокацій.

У свою чергу президент Росії Володимир Путін напередодні заявив, що збройні сили РФ не входили в Крим і Росія не перевищувала чисельність військ, що перебувають на базі - 25 тис. осіб.

Катерина Тюріна,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

452