У запровадження віз для росіян будуть наслідки, через які постраждають самі українці. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у повідомив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«У цього рішення будуть наслідки і проблеми. Постраждають від цього переважно саме українці, що працюють в Росії», - сказав Карасьов.

При цьому він вважає такий захід обережності можливим за умови, що вона буде тимчасовою.

«Можливо, тимчасово це і варто зробити, щоб в Україну не просочувалися люди, які починають розхитувати українську державність, інспіруючи сепаратизм. Але запровадження віз має стати тимчасовим заходом», - зазначає він.

Як раніше повідомляв ForUm, 19 березня секретар РНБО Андрій Парубій повідомив про запровадження візового режиму з Росією в зв'язку з подіями у Криму.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що поспішати із запровадженням візового режиму і переходом до поїздок у Російську Федерацію за закордонними паспортами не варто.

Міністерство закордонних справ Російської Федерацією висловило здивування і жаль з приводу наміру України запровадити візовий режим з Росією.

Директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що Міністерство закордонних справ України опрацьовує пропозиції щодо реалізації рішення РНБО про запровадження візового режиму з Росією, і готове найближчими днями внести їх на розгляд уряду.


Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

565