Відразу кілька правозахисних організацій, що представляють рухи за права людини в ЄС, а також низка відомих юристів Об'єднаної Європи висловилися на підтримку Комуністичної партії України, яка нині зазнає нападок і гоніння з боку чинної української влади.
Як стало відомо кореспонденту «ГолосUA» в кулуарах Європейського парламенту (ЄП), вже створена спеціальна експертна група, якій належить не тільки проаналізувати діяльність «окремих структур, які закликають до заборони КПУ, але й дати оцінку їх дієздатності».

«Ми готові підтримати українських комуністів у їхній боротьбі проти елементів, які ми, на Заході, давно називаємо фашистами, - наголосив у коментарі виданню активіст італійського руху «Чисті руки» Джанкарло Тонні. - Закликаємо весь цивілізований світ протистояти розвитку фашизму в Україні».

Нагадаємо, цього тижня у ВР був зареєстрований законопроект № 4478 «Про заборону Комуністичної партії України». Автором документа виступив нардеп від фракції «Батьківщина» В'ячеслав Кириленко. Більшість експертів вважає подібний документ спробою реакційних сил розправитися з КПУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

707