Росія має намір жорстко відповісти на рішення Адміністрації США розширити санкційний список, заявив офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Олександр Лукашевич.

Як повідомляє прес-служба відомства, оголошене 20 березня рішення Адміністрації США розширити санкційний список російських офіційних осіб, депутатів та представників бізнесу як «покарання» за возз'єднання Криму з Росією викликає розчарування і жаль.

«Ми, зрозуміло, не залишимося в боргу і відповімо жорстко, як це вже не раз відбувалося у зв'язку із раніше запровадженими санкціями. У Вашингтоні не повинні плекати ілюзій: ефективність санкцій з точки зору американських «інтересів» - нульова. А от шкоди російсько-американським відносинам ці безвідповідальні дії завдадуть неминуче», - заявив Лукашевич.

Як повідомляв ForUm, 20 березня США оголосили про розширення поіменного санкційного списку російських та українських громадян.

Міністерство закордонних справ РФ запровадило на основі взаємності санкції щодо низки американських чиновників і законодавців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

826