Україна оцінює в сотні мільярдів доларів збитки від привласнення Росією української власності в АР Крим. Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив журналістам в аеропорту «Бориспіль» після прильоту з Брюсселя.

«Ми зараз ведемо серйозну дискусію щодо того, яка фінансова відповідальність Росії за події, що сталися у Криму. РФ із застосуванням зброї здійснила збройні пограбування України, в тому числі націоналізувала десятки об'єктів державної власності України. Йдеться не про мільярди, а сотні мільярдів доларів», - зазначив прем'єр.

Яценюк також наголосив, що у зв'язку з цим Україна подасть відповідні позови проти Росії, передає «УНІАН».

«За пограбування потрібно буде платити», - підкреслив він.

Водночас Яценюк відмовився коментувати заяву прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва про те, що Україна заборгувала Росії близько 11 млрд дол.

Нагадаємо, сьогодні Медведєв заявив, що харківські угоди між Росією та Україною підлягають денонсації, Україна має відшкодувати 11 млрд дол.

21 квітня 2010 року в Харкові президенти України і Росії Віктор Янукович та Дмитро Медведєв підписали угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ в Криму після 2017 року на 25 років (до 2042 року) з можливою пролонгацією ще на п'ять років та про зниження ціни на російський газ для України на 30%, але не більш ніж на 100 дол. за тисячу кубометрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1066