Українські військові підрозділи перебуватимуть на території Криму доти, поки це буде доцільно, і доти, поки українська влада, використавши всі можливі політичні та дипломатичні важелі для врегулювання ситуації, не ухвалить відповідного рішення. Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив заступник міністра оборони України Леонід Поляков.

За його словами, в суспільстві лунають різні думки з приводу того, як українській стороні вчинити зі своїм військовим контингентом на півострові.

«Наша позиція полягає в тому, що, незважаючи на матеріальні втрати, певні втрати політичного іміджу, ми повинні все зробити, щоб зберегти людей, і поки буде доцільно - триматися і дати можливість нашому урядові використовувати всі дипломатичні, політичні можливості для врегулювання ситуації», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

За його словами, керівництво Міністерства оборони розуміє, як важко українським військовим триматися в умовах окупації.

«Ми розуміємо, що це нелегко. Впевнений, що значна частина особового складу буде вірна присязі... Ми не втратили контроль над ситуацією, ми не втратили ядро кращих військових і не втратили поки ще віру наших людей у Криму, що Україна про них піклується», - зазначив Поляков.

Як раніше повідомляв ForUm, Державна прикордонна служба України розпочала передислокацію своїх співробітників із Криму на материкову частину.

Міністерство внутрішніх справ України розглядає питання про переведення міліціонерів вірних присязі, які служать в АР Крим, в інші регіони України для подальшого проходження служби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

966