Збройні сили Російської Федерації почали поблизу українських кордонів військові навчання з використанням артилерійських систем. Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив заступник міністра оборони України Леонід Поляков.

«Не припиняються спроби почати агресію з боку Російської Федерації на материкову частину України. Це викликає велике занепокоєння, тому що ті війська, які проводили навчання, у тому числі з десантуванням, вони відведені, але у свої частини не потрапили і перебувають у глибині країни», - сказав він.

«У той же час Росія почала навчання біля наших кордонів артилерії, і той потенціал, накопичений, ми розуміємо, може бути використано проти нас», - додав Поляков, повідомляє «УНІАН».

Він пояснив, що такі висновки можна зробити, в тому числі у зв'язку з різними провокаціями російських диверсантів у східній частині України, які ініціюють проведення масових акцій щодо референдумів, федералізації та інше.

За словами Полякова, Збройні сили України у тісній співпраці з українськими спецслужбами, прикордонниками продовжуватимуть виявляти агресивно налаштованих людей, іноземних провокаторів.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія ніяких планів вторгнення на південний схід України не має і не може мати.

17 березня в.о. міністра оборони Ігор Тенюх заявив, що Росія зосередила проти України 60 тисяч військових.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1094