Сьогодні потрібно вистояти, зберегти координацію військових підрозділів і за жодних умов не допустити вторгнення російських військ углиб України. Про це заявив в.о. Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов під час брифінгу у п'ятницю, звертаючись до українських військових, дислокованих у Криму.

«Про українських військових у Криму - ми знаємо, наскільки важка і небезпечна їхня служба. Ситуація ускладнюється постійним психологічним тиском, залякуванням і дезінформуванням з боку російських військових», - сказав Турчинов, додавши, що дуже високий відсоток серед військових - контрактників, які живуть на території Автономії разом із сім'ями.

Разом із тим, Турчинов зазначив, що перед українськими військовими Міністерством оборони та Генеральним штабом поставлене ясне завдання: захищати свої кораблі і військові частини від нападників. «Там, де наші військові діють рішуче, відповідно до Конституції і військових статутів, усі провокації провалюються», - цитує слова Турчинова, сайт в.о. Президента.

Голова Верховної Ради також заявив, що влада робить все для матеріально-технічного забезпечення військових частин.

«Ми розуміємо небезпеку для сімей військовослужбовців. Україна готова приймати їх, і для цього за нашим наказом готуються санаторії, пансіонати, будинки відпочинку. Незважаючи на важку економічну ситуацію, ми все зробимо для забезпечення військовослужбовців та їхніх сімей, в тому числі і шляхом надання їм статусу учасників бойових дій та інших соціальних пільг і привілеїв», - заявив Турчинов.
 
«Ми розуміємо, наскільки важко військовим. Але ми повинні вистояти і перемогти», - сказав він.

Нагадаємо, в ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% жителів півострова підтримали його приєднання до Росії.

18 березня Росія, представники невизнаної Республіки Крим та Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

20 березня Держдума РФ ухвалила рішення про входження Криму до складу РФ. 21 березня аналогічне рішення ухвалила Рада Федерації Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

857