Україна зробила перший великий крок до того, щоб стати частиною великої європейської сім'ї. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на позачерговому саміті між Україною та Європейським Союзом, де відбулася церемонія підписання політичної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Це історичний день для моєї країни, і ми переконані, що це історичний день для всієї Європи. Ми хочемо бути частиною великої європейської сім'ї, і це перший великий крок до того, щоб Україна досягла цієї мети», - зазначив він.

За словами прем'єра, Україна опинилася перед низкою загроз - політичних, економічних і військових. «Підписанням цієї Угоди ми покажемо всьому світу, що ми разом, що Україна поділяє європейські цінності і разом ми зможемо домогтися успіху. Ми розуміємо, що це нелегкий шлях. Але це наше завдання - забезпечити все те, за що боровся український народ. Це почалося як проєвропейський протест. Дозвольте вшанувати пам'ять тих, хто віддав свої життя, в тому числі й за цю Угоду за нашу волю і свободу, за наше європейське майбутнє», - заявив він.

Яценюк висловив переконання, що Україна і ЄС разом доб'ються успіху, що після підписання цього Україна буде позитивним прикладом.

«Ми підтримуємо Ваше рішення про односторонні торговельні заходи, які підтримають українську економіку і нашу двосторонню торгівлю. Необхідно багато зробити, і ми зробимо все можливе, щоб Україна стала процвітаючою, а відносини України і Європейського Союзу - найкращими», - заявив він.

Нагадаємо, 21 березня у Брюсселі підписано політичну частину Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна буде готова підписати економічну частину Угоди про асоціацію з Європейським Союзом після президентських виборів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

870