Створюється чітке враження, що Захід заздалегідь домовився з Москвою про вигідне вирішення «українського питання», заявив політолог Роман Сирінський в ексклюзивному коментарі Forum'у.

За словами експерта, одним із варіантів тіньових домовленостей може бути те, що Україна підписує Угоду про асоціацію з Євросоюзом, але Росія приєднує Крим і зберігає в нашій країні «особливі інтереси». «Ці інтереси полягають у продажу газу за завищеними цінами, в економічній експансії і т.п. У бізнесу РФ і раніше виходило співіснувати із західними компаніями на вітчизняному ринку, тут нічого принципово нового немає», - зазначив він.

Іншими словами, продовжив аналітик, ЄС у розмові з Києвом керується тільки своїми інтересами і нічим іншим. «Подивіться, наскільки слабкі санкції запроваджуються проти Кремля, і як повільно. Це явно пов'язано не тільки з інерційністю євробюрократії, але і з успішною роботою російських лобістів. Але навіть якби причина була тільки в бюрократії - то Брюссель все одно не може і не хоче дієво захищати українські інтереси, якщо вони виходять за межі його власних», - акцентував він.

Загалом, додав фахівець, все більше підстав стверджувати, що Київ взагалі даремно зайнявся зближенням з Європою. «Це порушило зовнішньополітичний баланс країни, викликало контрзаходи Росії і в кінцевому підсумку ставить під удар саме існування України. Давайте називати речі своїми іменами. Якщо ціною євроінтеграції виявилося саме існування держави, то чи не занадто ця ціна висока?» - підсумував він.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

775