Керченська протока більше не може бути предметом переговорів з Україною. Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров, виступаючи на засіданні Ради Федерації щодо ратифікації Договору про входження Криму та Севастополя до складу РФ.

За словами міністра, в нинішній ситуації «знадобиться певний час для відновлення переговорів з розмежування акваторій Азовського і Чорного моря, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Керченська протока, як ви розумієте, більше не може бути предметом цих переговорів», - підкреслив Лавров.

Нагадаємо, керівник МЗС РФ Сергій Лавров 5 червня 2011 року заявив, що Москва і Київ досягли принципового розуміння щодо питання Керченської протоки.

«Якісного прориву досягнуто, щодо Керченської протоки проблем немає. У нас зараз з українським керівництвом досягнуто принципового порозуміння. Ми знаємо, як врегулювати проблему Керченської протоки... Я, зі зрозумілих причин, не буду заглиблюватися в деталі - буде, сподіваюся, в найближчому майбутньому оголошено про досягнення домовленості, яка охоплює у всеосяжному контексті всі три компоненти цієї проблеми: Керченська протока, Азовське море, Чорне море», - сказав Лавров.

Як відомо, в ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% жителів півострова підтримали його приєднання до Росії.

18 березня Росія, представники невизнаної Республіки Крим та Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

866