Головне слідче управління СК Росії порушило кримінальну справу стосовно лідера однієї з націоналістичних організацій України Дмитра Корчинського за публічні заклики до розв'язування війни і до терористичної діяльності.

Як повідомляє прес-служба Слідчого комітету, справу порушено за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 354 КК РФ (публічні заклики до розв'язування агресивної війни з використанням засобів масової інформації), ч.2 ст.205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності з використанням засобів масової інформації).

На думку слідства, у своїх виступах Корчинський публічно закликав до здійснення терористичної діяльності й розв'язування агресивної війни «на території Криму та інших регіонів Російської Федерації».

Згідно з повідомленням, найближчим часом щодо Корчинського буде винесено постанову про притягнення як обвинуваченого.

Крім того, у СК зазначили, що стосовно Корчинського та інших громадян України, які перебували у лавах УНА-УНСО, вже заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту в рамках кримінальної справи про створення банди для нападів на російських громадян на території Чеченської Республіки. «Вона розслідується у Головному слідчому управлінні СК Росії по Північно-Кавказькому федеральному округу», - уточнили у відомстві.

Дмитро Корчинський є лідером партії «Братство».

Як повідомляв ForUm, головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації по Північно-Кавказькому федеральному округу 14 березня порушило кримінальну справу стосовно лідера партії Всеукраїнське об'єднання «Свобода» Олега Тягнибока, а також низки членів УНА-УНСО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265