Розкол в Україні став глибшим і ширшим після масових акцій протесту. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у повідомив соціолог, засновник " R&B Group Євген Копатько.

«Розкол в українському суспільстві є вже давно, але зараз він став глибшим і ширшим. Ключовим моментом стала навіть не відмова від підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Нинішнє протистояння відбувається між прихильниками революційного та еволюційного шляхів розвитку», - вважає Копатько.

Крім того, на його думку, триває протистояння між західною і південно-східною частинами України. «Це боротьба за цінності, символи, вектор розвитку України. Боротьба прихильників тих чи інших політичних сил. Зараз переконливу перемогу здобув Захід України», - вважає він.

«Всі конфлікти мають під собою економічне підґрунтя. А символічні моменти - питання мови, віри, історії - у всіх міжнародних конфліктах мали ключове значення і ставали спусковим механізмом. У певні моменти вони актуалізуються і стають причинами не лише суперечок, але й предметом боротьби. Це ми бачили у зруйнованій громадянськими протистояннями Югославії», - сказав він.


Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

647