Підписання Європейським Союзом політичної частини Угоди про асоціацію з Україною 21 березня не прискорить підписання таких угод з Грузією і Молдовою.

Про це заявила прес-секретар президента Єврокомісії Піа Андеркілде-Хансен, відповідаючи на запитання про те, чи угоди про асоціацію з Грузією та Молдовою так само розділені на політичну й економічну частини і підписані швидше, ніж планувалося.

«Не було нових рішень щодо цих двох країн. У нас є графік підписання угод про асоціацію з Грузією та Молдовою, якого ми будемо дотримуватись. Цей графік не змінювався”, - сказала Андеркілде-Хансен.

Нагадаємо, Україна і ЄС планують підписати політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня в Брюсселі, у другий день саміту ЄС.

Угоди про асоціацію з Грузією та Молдовою, парафовані на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді минулого року, ЄС планує підписати до кінця серпня 2014 року.
Єврокомісія підтверджує свою пропозицію про прийняття України до складу ЄС.

Нагадаємо, 17 березня президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання незалежності Криму, враховуючи результати референдуму, що відбувся 16 березня.

18 березня Путін виступить із зверненням про приєднання Криму й Севастополя до РФ.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що політична частина Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом буде підписана 21 березня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

725