Європейський Союз закликає Росію не анексувати Крим, і розглядатиме наступні санкції щодо Росії, якщо Москва не дослухається до закликів про деескалацію ситуації на півострові і на початку прямих переговорів з урядом України.

Про це на брифінгу в Єврокомісії заявила Майя Косьянчич, речник Верховного представника ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон.

«Ми закликаємо Росію не анексувати Крим. ЄС вважає референдум у Криму незаконним, таким, що суперечить міжнародним нормам та українській Конституції. Ми не визнаємо його результати. Ми ще раз закликаємо Росію розпочати прямі переговори з Україною для пошуку рішення, яке відповідатиме міжнародним нормам і поважатиме територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України», - сказала Косьянчич, повідомляє «УНІАН».

За її словами, лідери 28-ми країн ЄС у перший день саміту 20 березня розглянуть ситуацію в Україні. «Вони візьмуть до уваги розвиток останніх подій і подивляться, як це вкладається у контекст трьох стадій санкцій, щодо яких прийнято рішення раніше. Керівники держав та урядів країн ЄС вирішать, як діяти далі (щодо санкцій)», - сказала Косьянчич.

Нагадаємо, 18 березня Росія, представники невизнаної республіки Крим та Севастополя підписали договір про входження півострова до Росії, а також утворення в складі Росії нових суб'єктів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

669