Національна гвардія створюється в Україні, щоб контролювати активність парамілітарних структур Майдану. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у повідомив політолог, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

«Те, як створюється Національна гвардія, викликає певні питання. В одному підрозділі служити волонтерам Майдану, які йшли під кулі, і тим, хто стояв по інший бік барикад, - внутрішнім військам, буде психологічно складно. Національна гвардія - це каналізація активності парамілітарних структур, які створилися на Майдані. Залучення їх у гвардію допоможе створити дисципліну і вирішити питання їх підконтрольності», - сказав Кулик.

На його думку, мета створення Національної гвардії прагматична.

«На хвилі патріотизму і готовності волонтерів вступати у Національну гвардію можна підвищити бойовий дух підрозділів. І її можна використовувати для наведення порядку на сході. Але для цього в гвардію повинні увійти не тільки представники Самооборони, але й волонтери зі східної України. Тільки тоді можна говорити про дієздатність гвардії і про те, що вона буде сприйнята суспільством», - вважає він.

Як повідомляв ForUm, 13 березня Верховна Рада України проголосувала за ухвалення законопроекту №4393 «Про Національну гвардію України».


Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

602