Ерхард Епплер, міністр економічної співпраці та розвитку Німеччини у 1968-1974 роках, член комітету СДПН щодо базових цінностей до 1992 року, у статті для Süddeutsche Zeitung пише, що у тимчасового уряду України «недостатньо легітимності», щоб визначати майбутнє країни.

На думку Епплера, настійні вимоги Заходу зберегти цілісність території України обґрунтовані, «але світова історія - не районний суд».

«Ми, німці, завжди надавали великого значення нашому праву на самовизначення. Хіба росіяни в Криму не мають такого права? Чи повинен декрет, під настрій виданий у 1954 році диктатором Микитою Хрущовим, діяти і тепер, коли Україна виступає проти тієї самої Росії, з якої почуває себе зв'язаною більшість жителів Криму?» - цікавиться автор, пише «Інопреса».

В Україні у найближчому майбутньому потрібно провести вибори, вважає Епплер, на яких буде обрано уряд, чия легітимність не викликатиме ні в кого сумнівів - «тоді і Путін більше не зможе ухилятися від діалогу з Україною». В довгостроковій перспективі, вважає Епплер, Євросоюз має «встановити з Росією настільки тісні відносини як в економічній, так і в політичній площині, що у неї більше не було б приводу ображатися за щось подібне на Україну. При цьому, зрозуміло, завжди має бути чітке розуміння: Україна не увійде в НАТО. У всякому разі, перш, ніж це зробить Росія».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

608