У ході наміченого на цей тиждень візиту нового прем'єр-міністра України у Вашингтон президенту Обамі слід запитати у нього, чому ультраправі націоналісти отримали такі високі пости в уряді країни, вважає оглядач The Washington Post Юджин Робінсон.

«У мене немає підстав ставити під сумнів прихильність прем'єр-міністра Арсенія Яценюка демократії і плюралізму. Про інших членів тимчасового уряду цього сказати не можна», - пише автор.

Так, віце-прем'єр Олександр Сич - з партії «Свобода», лідер якої заявляв, що Україною править «москальсько-жидівська мафія». Представники «Свободи» також очолили міністерства сільського господарства та екології. Головою Ради національної безпеки та оборони України став Андрій Парубій - права рука лідера воєнізованого ультраправого угруповання «Правий сектор» Дмитра Яроша.

«Несправедливо говорити про засилля ультраправих в новому уряді, - продовжує автор, - проте самої присутності цих малоприємних людей у перших рядах має вистачити, щоб політики у Вашингтоні зрозуміли: від нових лідерів України слід вимагати дотримання прав всіх громадян, у тому числі прихильників поваленого режиму».

Ультраправі партії давно домагалися заборони на використання російської мови в діловодстві. В їхніх планах - переписати також підручники історії і підносити українську спадщину на противагу російській або єврейській. У програмі «Свободи» також є пункт про введення в паспорти графи «національність», йдеться в статті, повідомляє «Інопреса».

«Що це означає для адміністрації Обами? Діяти потрібно обережно», - підкреслює оглядач. «Боюся, переворот в Україні не такий уже простий - і, вже точно, ще не завершений», - підсумовує Робінсон.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1004