Прокуратура Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом хуліганських дій та заподіянні тілесних ушкоджень співробітнику прокуратури Святошинського району міста.

Як повідомляє прес-служба наглядового відомства, сьогодні, 11 березня, близько 9:30 у приміщення прокуратури Святошинського району на вул. Гната Юри, 9 увірвалися близько 30 осіб у масках і камуфляжній формі, озброєних металевими палицями та бейсбольними битами.

Застосовуючи фізичну силу, зловмисники схопили одного з оперативних працівників прокуратури. Під час його побиття вони завдавали ударів кийками і використовували електрошокери. Крім того, правопорушники погрожували вбити його і родину, якщо протягом доби він не поїде з Києва. При цьому нападники вимагали від прокурора написати заяву про звільнення, відмовитися від підтримання державного обвинувачення у кримінальному провадженні, яке зараз перебуває на розгляді у Святошинському райсуді столиці.

Перед тим як втекти з місця події, невідомі відібрали комп'ютер та особисті речі працівника прокуратури, а також пошкодили кілька службових кабінетів.

Внаслідок нападу працівник прокуратури отримав закриту черепно-мозкову травму, численні забиття і був госпіталізований.

Відомості про подію внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч.2 ст. 296 (хуліганство) та ч.2 ст. 186 (грабіж) КК України.


Хід розслідування перебуває на контролі керівництва столичної прокуратури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1204