Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що до парламенту буде внесений законопроект про фактичний секвестр державного бюджету. Про це він повідомив з парламентської трибуни у вівторок, 11 березня, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Яценюк також повідомив, що до парламенту буде внесений законопроект про фактичний секвестр державного бюджету: «Мова йде про дворазове скорочення дефіциту державного бюджету. Всі макроекономічні показники і всі доходи державного бюджету, який формувався урядом Януковича-Азарова, не просто не відповідають дійсності, а є надутими і не можуть виконуватися».

«Нас чекає дуже складний період: зменшення соціальних стандартів, скорочення витрат. Але це нам дозволить у середньостроковій перспективі вийти на економічне зростання», - підкреслив прем'єр-міністр.

Крім того, уряд терміново підготував проект закону про державні закупівлі з прозорим механізмом витрачання бюджетних коштів.

Він зазначив, що обсяги галопуючої корупції, які існували в уряді, були пов'язані в першу чергу з непрозорим і ручним управлінням бюджетом через державні закупівлі.

«Офіційно від імені уряду заявляю: поки не буде ухвалена нова редакція закону про державні закупівлі, що передбачає прозорий механізм витрачання бюджетних коштів, уряд України не відкриє ні копійки асигнувань на жодну компанію, тому що ми не дамо можливості далі розкрадати ці кошти», - підкреслив глава уряду.

Він звернувся до членів парламенту із проханням у найкоротші терміни ратифікувати Угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком і Європейським банком розвитку та реконструкції на 300 млн доларів про заходи безпеки на ядерних об'єктах.

Він також звернувся до членів парламенту із проханням невідкладно проголосувати закон про відновлення довіри до судової системи України: «Мова йде про те, що ті судді, які порушували закон і Конституцію і брали хабарі, ті судді, які є обличчям української корупції в судовій системі, - повинні негайно залишити судову систему і прийти до прокурора давати свідчення».

Яценюк також зазначив, що завтра будуть призначені нові керівники Державної податкової служби і Державної митної служби, кандидатури яких подавалися представниками бізнесу.

«Ми крок за кроком наводимо порядок. Але є прохання до всієї країни та українського парламенту. Зараз ніхто не воює за владу. Той, хто воює за владу, - воює проти України. Я прошу вас, щоб усі воювали за Україну, за її майбутнє, і за нашу територіальну цілісність і незалежність. Це наша місія, і ми давали присягу народові України. Давайте виконаємо цю присягу», - сказав Яценюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1119