Блокування окремих військових частин Збройних сил України російськими військовослужбовцями є грубим порушенням чинного законодавства України, а ті, хто допомагає росіянам у блокуванні, будуть притягнуті до відповідальності. Про це заявив виконувач обов'язків міністра оборони України Ігор Тенюх в ефірі програми «Підсумки тижня» на Першому національному каналі України, повідомляє прес-служба Міноборони.

За словами глави оборонного відомства, ситуація, яка нині склалася в Автономній Республіці Крим, є надзвичайно складною, адже розв'язування Росією воєнних дій не має ніякого пояснення. Порушуючи всі двосторонні договори щодо базування Чорноморського флоту, російські військові незаконно перетнули кордон України, збільшивши чисельність Чорноморського флоту з 12500 до 18768 осіб.

Тенюх наголосив, що мужність і відвага українських моряків, льотчиків, усіх військовослужбовців і працівників військових частин ЗС України у Криму викликають велику повагу та гордість українського народу.

«Дії українських військових у Криму демонструють міць нашої нації, наших громадян», - заявив в.о. міністра.

Як зазначив Тенюх, плануючи операцію в Криму, російське керівництво було переконане, що українські військовослужбовці здадуть їм свої бази і військові частини, але такий варіант не пройшов.

«Військовослужбовці Збройних сил України вкотре довели свою вірність українському народу і готовність до кінця виконати Присягу. Як глава оборонного відомства, пишаюся їхніми вчинками. Це дуже мужні, сміливі люди, справжні патріоти своєї держави», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, російськими військовими, агресивно налаштованими громадянами і представниками так званої «кримської самооборони» триває блокування військових частин Збройних сил України, які дислокуються на території АР Крим.

8 березня російські екстремісти скоїли напад на радіотехнічний пост «Севастополь», за допомогою якого відстежується надводна обстановка.

У ніч на суботу, 8 березня, російські військовослужбовці штурмом захопили відділ прикордонної служби «Щолкіне» і, погрожуючи, вигнали сім'ї прикордонників на вулицю.

9 березня російські військові захопили український аеродром в Новофедорівці (Сакський район, Крим).

За фактами диверсії і захоплення українських військових частин у Криму розпочато розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

667