Польща вирішила евакуювати своє консульство в Севастополі через загрози підпалу будівлі і загрози для життя його працівників. Про це повідомляє сайт Міністерства закордонних справ Польщі з посиланням на керівника консульства в Севастополі Веслава Мазура.

«В останні дні було настільки небезпечно, що всіх працівників разом із сім'ями я забрав до себе, в приміщення консульства. Ми жили разом, щоб почуватися безпечно, оскільки у звичайних приватних і багатоквартирних будинках ми були б легкою мішенню: будь-який хуліган або ідіот міг нашкодити, а таких з'являлося щоразу більше», - сказав він.

За словами консула, диппредставництво не могло працювати в таких умовах нормально і було змушене евакуюватися.

Мазур повідомив, що погрожували працівникам консульства і раніше. «Активізація тих протестів, в першу чергу, проросійських організацій, почалася в квітні (2013 року), коли їхні учасники висловлювали здивування, що ми засуджуємо росіян за Катинь. Тоді маніфестації супроводжувалися підпалом шин і «коктейлями Молотова». Мене ображали особисто, вимагали, щоб забирався геть, були погрози, що консульство закидають фекаліями, і говорили, що кожна дитина в Севастополі знає, як робити «коктейль Молотова», - розповів консул.

Він зауважив, що польське консульство в Севастополі є єдиним офіційним представництвом держав Євросоюзу в регіоні, тому там завжди збиралися всі антиєвропейські та антинатовські протести, повідомляє «УНІАН».

Мазур також назвав дуже складною ситуацію в Криму. «Крим практично повністю заблокований, нікого не впускають, не впустили навіть генерального консула Туреччини. Влада Криму і Севастополя не визнає владу в Києві, не звертає уваги на міжнародні організації, робить те, що хоче», - заявив він.

Як додав Мазур, консульство в Севастополі невелике, крім нього, там працювали ще двоє заступників. За словами консула, в разі прийняття рішення про відновлення роботи представництва це можна зробити за два дні.

Як раніше повідомляв ForUm, консульство Республіки Польща у Севастополі через події в Автономній Республіці Крим призупинило свою роботу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

498