Генеральна прокуратура України розробляє низку заходів, спрямованих на утвердження законності, активізацію протидії корупції та налагодження партнерських відносин з громадянським суспільством, повідомили Forum'у в прес-службі ГПУ.

«Відновлення довіри та авторитету до вітчизняної правої системи, насамперед до органів прокуратури, є вкрай актуальною вимогою сучасності. Це пов'язано з чітким усвідомленням з боку нового керівництва Генпрокуратури гострої необхідності бути максимально наближеними до громадян. Працівники органів прокуратури повинні стати взірцем, прикладом неухильного дотримання закону», - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим Генпрокуратура ухвалила рішення про створення при відомстві Консультативної групи громадських фахівців. «Члени цієї групи, зокрема, відстежуватимуть питання чесності і належного виконання працівниками органів своїх професійних обов'язків. Громадськість отримає можливість надавати матеріали керівництву Генеральної прокуратури для відповідного реагування», - наголошується в повідомленні.

«Зараз в Україні активно йде процес формування нової влади, а разом із цим починається люстрація - очищення від тих правоохоронців або державних службовців, які заплямували корупційними справами свою честь та гідність. Останнім часом окремі громадські діячі висловлюють занепокоєння можливим поверненням до корупційних схем призначень на посади в органи державної влади, правоохоронні структури та органи прокуратури. Наголошуємо, що ганебній практиці режиму Януковича - продавати і купувати посади в органах влади через хабарі - буде покладено край!», - заявили в ГПУ.

У Генпрокуратурі наголосили, що основними критеріями для відбору претендентів на державні посади зараз - професіоналізм і порядність. «Ми відкриті для громадськості й готові активно співпрацювати з усіма представниками громадянського суспільства щодо викриття корупційних та інших злочинів. Окремо хочемо зазначити, що керівництво Генеральної прокуратури поставило низку жорстких завдань перед регіональними прокурорами щодо посилення роботи стосовно звернень і прийому громадян. Також нагадуємо, що кожен чиновник має перебувати під пильним контролем своїх колег та громадськості. Тому закликаємо громадян, які матимуть інформацію про корупційні дії працівників органів прокуратури, звертатися за телефонами довіри: (044) 200-79-87, (032) 235-44-69. Всю надану інформацію перевірить служба внутрішньої безпеки Генеральної прокуратури України. Незаконним діям таких працівників буде дана належна правова оцінка, а в разі необхідності - застосовані відповідні заходи реагування», - сказано в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

672