Українська міліція потребує швидкої і радикальної реорганізації для якісного реагування на провокації, спрямовані на дестабілізацію ситуації в країні. Про це в коментарі Forum'у заявив народний депутат України Олесь Доній.

«Спецслужби Росії, зацікавлені в дестабілізації ситуації в Україні. Для цього задіюються не тільки заслані бойовики в східні регіони, які піднімають прапори РФ, беруть участь у бійках, а й агентура різного роду, що намагається дестабілізувати ситуацію, у тому числі і в Києві», - сказав він.

За його словами, диверсанти з РФ також працюють під виглядом «Самооборони Майдану». «Вони не мають жодного стосунку до «Самооборони», але заходять у банки та офіси, чогось вимагають. Очевидно, що агентура заслана не тільки в громадський рух, а і в банди. Її мета - дестабілізація ситуації, щоб російські війська сприймалися як захист. І кількість провокацій може збільшуватися», - попередив він.

Доній вважає, що впоратися з ситуацією можна лише суттєво оновивши міліцію. «Це вже має бути нова міліція, заміна одного керівника МВС. Швидко і радикально повинні бути створені нові підрозділи. І тут зволікання викликає велику критику, так само, як нейтралітет міліції в деяких східних регіонах, що дало можливість захоплювати ОДА. Але ми бачимо, що певні зміни на краще є, адже після приїзду Авакова в Харків другої спроби захоплення ОДА не відбулося. Значить, теоретично можна тримати ситуацію під контролем».

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

502