Німецькі політики та економічні експерти критикують санкції Євросоюзу проти Росії. Володимир Путін вищою мірою усвідомлює силу своєї влади і санкції не можуть змусити його сісти за стіл переговорів, заявив виданню Wirtschaftswoche президент Європарламенту Мартін Шульц у суботу, 8 березня, відповідаючи на запитання про дієвість санкцій на російського президента.

Євросоюз, нагадує агентство dpa, вперше з часів холодної війни домовився про багатоступеневі санкції проти Росії. Якщо Москва продовжуватиме жорстку лінію у конфлікті за Крим, ЄС може ввести заборону на в'їзд до Європи російських чиновників і блокування рахунків. У крайньому разі, в Брюсселі не виключають введення економічних санкцій. Це може призвести до втрат для обох сторін, вважають німецькі експерти. «Економічні санкції - це ризикована гра, за якої Німеччина також багато втрачає. У гіршому випадку це може призвести до експропріації власності німецьких компаній у Росії», - заявив журналу Foсus глава зовнішньоекономічного відділу Федерального об'єднання торговельно-промислових палат Німеччини (DIHK) Фолькер Трайєр, повідомляє Deutsche Welle.

На думку директора Інституту німецької економіки Міхаеля Хютера, «санкції рідко є переконливим інструментом у подібних дискусіях». В інтерв'ю Kölner Stadt-Anzeiger, він пояснив, що Росія так само зацікавлена в фінансових потоках із Заходу, як і Європа в російському газі. Введення санкцій у такому разі не є ефективним, оскільки вони матимуть негативні наслідки для обох сторін. З ним згоден і віце-голова СДПН Ральф Штегнер, на думку якого сьогодні необхідні зовнішньополітичні зусилля для розрядження конфлікту, «а не вербальна демонстрація сили перед трибуною глядачів».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1080