Програма роботи українського уряду виражає наміри та основні пріоритети нового Кабінету Міністрів. Про це у коментарі повідомив керівник Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.

«Цю програму можна розглядати як певну декларацію намірів. Але навряд чи можна було б очікувати чіткого багатосторінкового документа, який би відповідав на всі питання. Ще одна проблема полягає в тому, що робота уряду здійснюється в оперативному режимі та в умовах ризиків і невизначеності у відносинах із, насамперед, Росією», - сказав Бураковський.

При цьому експерт висловив сподівання, що дуже швидко ця програма обросте деталями і конкретними намірами. Дуже важливо, за його словами, щоб уряд чітко виділив пріоритети своєї діяльності. «І якщо ці пріоритети будуть реалізовані - ми отримаємо потрібний результат», - вважає він.

Також керівник Інституту економічних досліджень і політичних консультацій наголосив на важливості відновлення співпраці з МВФ. «Виходячи з нашого нинішнього становища і з того, що держбюджет на 2014 рік нереальний і потребує перегляду, зрозуміло, що рішення, пов'язані з будь-якими змінами, розглядатимуться дуже пильно з точки зору людей, які хотіли б ідеальних змін», - каже він.

Крім того, Бураковський зазначив, що в діяльності уряду будуть помилки, але «це неминуче». «Головне полягає в тому, щоб був витриманий стрижень програми, який, якщо прибрати політику, полягає у підтримці нормального функціонування країни та стабілізації економічного становища», - зазначив він, додавши, що Україна потребує реформ і чесного «без взаємного сюсюкання» діалогу між суспільством та урядом.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

761