Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом необхідно доопрацювати, включивши в неї перспективу членства України в ЄС, а також економічні вигоди. Про це в коментарі Forum'у заявив керівник Інституту української політики Кость Бондаренко.

«Поспішність може негативно вдарити по Україні. Я противник того, щоб зараз політичну частину підписували без економічної. Упевнений, що Угоду про асоціацію треба переглянути і доопрацювати, незважаючи на те, що 2 роки тому вона була парафована», - зазначив він.

За словами Бондаренка, Україні необхідно поліпшити свої позиції в економічному плані, а також наполягати на внесенні в Угоду пункту, що передбачає перспективу членства України в ЄС.

«Наразі такого пункту немає. І якщо буде підписано політичну частину без нього, ця Угода фактично буде не прогресивним, а деструктивним елементом у побудові майбутньої архітектури України і відносин з ЄС. Адже тоді фактично зафіксується, що ми зобов'язані впроваджувати у себе певні стандарти, а Європа нам нічого не винна і нічого не обіцяє», - пояснив він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

764