Збереження миру в Україні - це вже завдання наддержав - США та Росії. Таку думку в коментарі Forum'у висловив угорський політолог Ласло Кемень.

«Ми з вами, звичайно, зможемо поговорити про Україну, але зараз уже йдеться про можливість збереження миру. Це вже не питання України, а бажання і прагнення великих держав. Значить, відповісти можуть лише Обама і Путін», - наголосив Ласло Кемень.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безопасност і громадян, у тому числі російських, та військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

4 березня Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

Того ж дня Путін заявив, що наразі немає необхідності введення російських військ в Україну.

З 27 лютого озброєні люди без розпізнавальних знаків блокують і захоплюють військові та державні об'єкти в Криму. Кримська влада визнала, що ці загарбники - російські військові.

У свою чергу США ввели візові санкції проти російських чиновників, чиї імена ще не визначені. Обама також висловився проти референдуму про самовизначення Криму, який місцевий парламент призначив на 16 березня.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна пропонує Росії налагодити нові відносини, і ніколи не скориться їй.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

876