Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов сподівається, що ООН допоможе врегулювати ситуацію в Криму. Про це, як повідомляє прес-служба парламенту, він заявив у ході зустрічі із заступником Генерального секретаря ООН Яном Еліассоном.

«Сподіваюся, що авторитет такої поважної організації допоможе вирішити ту складну ситуацію, яка склалася сьогодні в Криму», - підкреслив він.

Турчинов вважає неприпустимим те, що Росія прагне збройним шляхом змінити політичну систему незалежної країни. За словами Турчинова, ситуація в Криму «дуже небезпечна».

Еліассон зазначив, що в цій ситуації необхідно спільно прийти до дипломатичного і політичного вирішення питання.

«Ви не повинні жодним чином сумніватися в нашій відданості ідеї неподільності та суверенності України», - запевнив Еліассон.

Як раніше повідомляв ForUm , 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, і військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

4 березня Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

795