До збройного конфлікту між протестувальниками та працівниками міліції в Києві, внаслідок якого загинуло майже 100 людей, причетна неукраїнська сила. Про це в Харкові під час представлення нового голови облдержадміністрації сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Два тижні тому був час, коли в Києві свистіли кулі, в самому центрі. Продовжується велике серйозне розслідування. Я думаю, що настане час, і ми оприлюднимо факти: хто стріляв, коли стріляв, по якій команді. Факти зараз збираються в єдиний ланцюг. Можу тільки сказати одне, що ключовим фактором у цьому протистоянні, яке вилилося в криваве побоїще у Києві, яке перевернуло фронт з ніг на голову і ввело у стан шоку, була третя сила. І ця сила - неукраїнська. Я дуже хочу, щоб ми це все явно розуміли», - сказав Аваков, повідомляє «УНІАН».

«Це не питання політичного протистояння. Це питання людських цінностей, це питання нашого відчуття того, що сталося. Неприпустимо, коли треті сили дозволяють собі тут керувати нами», - додав він.

Аваков закликає актив Харківської області «не робити тут епіцентр бойових дій».

Як раніше повідомляв ForUm, кількість загиблих унаслідок сутичок у центрі Києва зросла до 98 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

994