Стягування військ і техніки до східних кордонів України свідчить про підготовку Росії до можливого вторгнення в нашу державу через сухопутні кордони країни. Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За його словами, станом на 3 березня, за інформацією Державної прикордонної служби України, поблизу кордонів Харківської, Луганської, Донецької областей продовжується накопичення військ і військової техніки на території РФ.

Як зазначив Перебийніс, в той же час, за інформацією Генерального консульства України в Ростові-на-Дону, губернатор Ростовської області видав розпорядження про розгортання в Куйбишевському районі таборів або місць для прийому біженців з України, повідомляє «УНІАН».

«Зазначені дії представників державної влади РФ можуть свідчити про підготовку російської сторони до можливого вторгнення на територію України через сухопутні кордони України», - сказав Перебийніс.

Нагадаємо, 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, та військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк упевнений, що російські війська не будуть допущені на територію східної України.

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій вважає, що план Росії провалений і Україна збереже територіальну цілісність.

Представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі щодо свободи засобів масової інформації Дуня Міятович відвідає Україну 4-7 березня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

965